Gebouwen & Woningen

Gebouwen

De toepassing van raamfolies op gebouwen heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Waar men zich vroeger voornamelijk richtte op het buitenhouden van zonnewarmte (nog steeds belangrijk) is nu energiebesparing en dus CO2 reductie belangrijk in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Specifiek daarvoor ontwikkelde folies maken dit mogelijk. Ook dit vereist deskundig advies en natuurlijk deskundige montage. Ook hierin is Style M uw partner.

Functioneel

Energiebeheersing! Sommige raamfolies van Glassgard en 3M reduceren warmteverlies (van binnen naar buiten) tot wel 30%. Dezelfde folies reflecteren tot 80% van de aangestraalde zonnewarmte. Denk eens aan het effect op uw energierekening!

Zonwering

De leef‐ en werkomgeving is gebaat bij het weren van felle zon. Binnenzonwering houdt de warmte maar voor een deel buiten, maar – helaas ‐ het licht voor een groter deel, hetgeen ons een opgesloten gevoel geeft. We functioneren het beste bij natuurlijk helder licht en een aangename temperatuur. Ook beeldschermgebruikers zijn gebaat bij raamfolies die de schittering (en warmte) van de zon reduceren.

Privacy

Wij kijken graag naar buiten, maar zitten niet graag in ‘de etalage’. Het voorkomen van inkijk en dus het verhogen van privacy is ook een eigenschap van zonwerende raamfolies.

Veiligheid

Wij staan niet altijd stil bij de gevaren van glasschade bij calamiteiten. Denk bijvoorbeeld aan brand, aardschokken of vandalisme. Het glas scheurt, barst of valt uit elkaar. In het ergste geval vliegen de scherven in het rond met alle risico’s van dien. Folies houden het glas bij elkaar en voorkomen deze problemen. Voor extra veiligheid zijn er specifieke veiligheidsfolies die zelfs beschermen bij explosies of die inbraakvertragend zijn.

Decoratief

In gebouwen wordt steeds meer glas toegepast en steeds meer glas gedecoreerd. Groot formaat full colour fotografie maakt glas‐ of wandpanelen uniek. Artistiek of functioneel (bedrijfslogo’s) uitgesneden privacyfolie behoort ook tot de mogelijkheden.

Niet Spiegelend

Bij warmtewering voor gebouwen denkt men vaak aan spiegelfolie. Niet iedereen is daarvan gecharmeerd en soms kan het ook helemaal niet in verband met overlast voor belendende percelen. Glassgard en 3M Prestige 70 folies weren warmte en UV straling uit uw woning, etalage, lobby of kantoor zonder daarvan een spiegel te maken. Maar misschien wilt u juist graag minder inkijk? Ook dat kan door het toepassen van de juiste folie. Onze specialist maakt graag een afspraak.

Woningen

Wat voor kantoren geldt, is ook van toepassing op woningen. Folies worden steeds meer toegepast in particuliere huizen. Vaak wordt gebruik gemaakt van semi transparant materiaal om inkijk te voorkomen en toch voldoende licht te houden. Zeker bij woningen is het decoratieve effect belangrijk.

Maar vergeet niet wat folie betekent voor uw energiebesparing. Een reductie tot 30% op warmteverlies door de ruiten rechtvaardigt al snel de investering. Wij maken graag een afspraak om al uw vragen op dit gebied persoonlijk te beantwoorden.